Scénář výstavy Známky na turistické hole z Orlických hor - Růžička, Vladimír; Holman, Pavel, 1965-; Masarykova univerzita. Ústav archeologie a muzeologie (2006)
Anotace Scéná výstavy Plíšky na turistické hole z oblasti Orlických hor se snaží zábavnou a poutavou formou piblížit tuto neobvyklou sbratelskou váše bžným návštvníkm muzea,ale i sbratelm tchto zajímavých suvenýr. Jako nejvhodnjší forma piblížení tohoto námtu jsou použity panely s detailními zvtšenými fotografiemi plíšk na hole i figurína turistky v kostýmu z dob,kdy turistika a sbratelství plíšk zaínalo oslovovat první nadšence. V exposici jsou dále zahrnuty trojrozmrné artefakty (turistické hole, plíšky, etc.) a odborné popisky. Prostorové uspoádání výstavy je virtuáln zpracováno v programu Archicad
Annotation English The scenario of the exposition of the metal labels from the turistic sticks from Orlické hory tries to bring closer this unusual this collecting passion in an interesting and entertaining way not only to the ordinary visitors of the museum but also to the collectors of these interesting souvenirs. The form we have chosen for this exposition includes boards with detailed magnifications of the photographies of the metal labels, and a figurine in a costume from the times when the turism and collecting of the metal labels assumed the first fans. The exposition also includes three-dimensional artifacts and professional comments. The spatial organization of the exposition is virtually processed in the program Archicad
Vedoucí práce: Pavel Holman
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Filozofická fakulta, 2006
Keywords: muzejní výstavy; pěší turistika -- Česko; upomínkové předměty; vycházkové hole; hiking -- Czechia; museum exhibitions; souvenirs (keepsakes); walking sticks; Orlické hory (Česko a Polsko : oblast); Orlické hory Mountains Region (Czechia and Poland); bakalářské práce; bachelor's theses