Internetové umění - Ruizlová, Anna, 1982- (2006)
Tato práce je věnována novému druhu umění - net artu. Intrnet umělcům nabídl novou cestu distribuce a nové médium s vlastními specifickými rysy. Jeho základní vlastností je interakce, diváci se stávají uživateli a konečné autorství zůstává otázkou. Další důležitou vlastností je spojení s technickou stránkou - net art stojí na hranici světů grafiky a techniky. Net art má mnoho tváří. Například může mít podobu interaktivního románu. Příběh se může vyvíjet různými směry, cesta kterou bude pokračovat určuje čtenář. Jinými formami jsou interaktivní instalace nebo koláže spojené s příběhy. Pokud jde o internetové umění v České republice, první projekt se objevil roku 1998 a byl jím labyrint mesto.html Markéty Baňkové. Konec je věnován otázce pozice net art v uměleckém světě. Internetové umění se stále rozvíjí a není pochyb, že se dočká mnoha změn ovlivněných technologickým pokrokem