Scénář výstavy historie krajkářské výroby - Janečková, Jarmila (2006)
VI. REZUMÉ Bakaláská práce pibližující téma: Historie krajká-ské výroby. Je zpracované ve form námtu a scénáe výstavy pro Technické muzeum Brno. Seznamuje návštvníka muzea s poátky výroby krajky a jejím rozšíením po celé Evrop. S možností výuky krajkáek v mst Brn, s nelehkým zahájením strojní výroby krajky v textilní továrn v Letovicích pod pat-ronací císae Josefa II. Návštvník zde pozná základní rozd-lení krajky, jednotlivé techniky runí výroby, nkteré si mže v interaktivní ásti výstavy vyzkoušet. S technologií strojní výroby krajky návštvníka seznámí zrestaurovaný funkní pali-kovací stroj. Esteticky výstavu dokresluje reálný pohled do místnosti z 19. století