Scénář výstavy historie krajkářské výroby

VI. REZUMÉ Bakaláská práce pibližující téma: Historie krajká-ské výroby. Je zpracované ve form námtu a scénáe výstavy pro Technické muzeum Brno. Seznamuje návštvníka muzea s poátky výroby krajky a jejím rozšíením po celé Evrop. S možností výuky krajkáek v mst Brn, s nelehkým zahájením strojní výroby...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Janečková, Jarmila (Dissertant)
Other Authors: Holman, Pavel, 1965- (Thesis advisor)
Format: Thesis Manuscript
Language:Czech
Published: 2006
Subjects:
Online Access:http://is.muni.cz/th/110790/ff_b/
LEADER 11221ctm a22023657a 4500
001 MUB01000472014
003 CZ BrMU
005 20160303115313.0
008 060922s2006 xr ||||| |||||||||||cze d
035 |a (ISMU-VSKP)124306 
040 |a BOD114  |b cze  |d BOD001 
072 7 |a 069  |x Muzea. Muzeologie. Muzejnictví. Výstavy  |2 Konspekt  |9 12 
080 |a 069.9  |2 MRF 
080 |a (043)378.22  |2 MRF 
080 |a 746.2  |2 MRF 
100 1 |a Janečková, Jarmila  |% UČO 110790  |* [absolvent FF MU, 2006, 2008]  |4 dis 
242 1 0 |a Skript of exhibition history of lace making  |y eng 
245 1 0 |a Scénář výstavy historie krajkářské výroby  |h [rukopis] /  |c Jarmila Janečková 
260 |c 2006 
300 |a 51 l., [5] l. příl. +  |e CD-ROM 
500 |a Vedoucí práce: Pavel Holman 
502 |a Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Filozofická fakulta, 2006 
520 2 |a VI. REZUMÉ Bakaláská práce pibližující téma: Historie krajká-ské výroby. Je zpracované ve form námtu a scénáe výstavy pro Technické muzeum Brno. Seznamuje návštvníka muzea s poátky výroby krajky a jejím rozšíením po celé Evrop. S možností výuky krajkáek v mst Brn, s nelehkým zahájením strojní výroby krajky v textilní továrn v Letovicích pod pat-ronací císae Josefa II. Návštvník zde pozná základní rozd-lení krajky, jednotlivé techniky runí výroby, nkteré si mže v interaktivní ásti výstavy vyzkoušet. S technologií strojní výroby krajky návštvníka seznámí zrestaurovaný funkní pali-kovací stroj. Esteticky výstavu dokresluje reálný pohled do místnosti z 19. století  |% cze 
520 2 9 |a Summary: Bachelors work concerning a topic: History of lace making. It is compiled in the form of theme and script of an exhibition for Technical Museum Brno. It acquaints the visitor of the museum with the beginning of lace making, its spreading all over Europe, the possibility to educate the lace makers in Brno and an uneasy start of machine lace making in textile factory in Letovice under patronage of the Emperor Josef II. The visitor will learn about basic kinds of laces and individual techniques of hand-made production some of them can be experienced in the interactive part of the exhibition. Restored functioning bobbin lace machine will acquaint the visitors with the technology of lace making. The realistic view into 19-th century room will complement the exhibition aesthetically  |9 eng 
650 0 7 |a krajkářství  |7 ph121929  |2 czenas 
650 0 7 |a muzejní výstavy  |7 ph599871  |2 czenas 
650 0 9 |a lace making  |2 eczenas 
650 0 9 |a museum exhibitions  |2 eczenas 
655 7 |a bakalářské práce  |7 fd132403  |2 czenas 
655 9 |a bachelor's theses  |2 eczenas 
658 |a Historické vědy  |b Muzeologie  |c FF B-HI MU kombin. (MU)  |2 CZ-BrMU 
700 1 |a Holman, Pavel,  |d 1965-  |7 jo2003184060  |% UČO 1434  |4 ths 
710 2 |a Masarykova univerzita.  |b Ústav archeologie a muzeologie  |7 kn20020322418  |4 dgg 
856 4 1 |u http://is.muni.cz/th/110790/ff_b/ 
CAT |c 20060922  |l MUB01  |h 0452 
CAT |a CONV-M53  |b 02  |c 20061206  |l MUB01  |h 2000 
CAT |c 20070427  |l MUB01  |h 2158 
CAT |c 20071001  |l MUB01  |h 0101 
CAT |c 20071003  |l MUB01  |h 2202 
CAT |c 20080429  |l MUB01  |h 1812 
CAT |c 20080429  |l MUB01  |h 1827 
CAT |c 20091203  |l MUB01  |h 0130 
CAT |c 20091203  |l MUB01  |h 1812 
CAT |c 20100428  |l MUB01  |h 0952 
CAT |a BATCH-UPD  |b 00  |c 20100501  |l MUB01  |h 1108 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20100525  |l MUB01  |h 1318 
CAT |a BATCH-UPD  |b 02  |c 20100929  |l MUB01  |h 0311 
CAT |c 20110627  |l MUB01  |h 1854 
CAT |c 20110627  |l MUB01  |h 2304 
CAT |a batch  |b 00  |c 20120324  |l MUB01  |h 0051 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20130303  |l MUB01  |h 0800 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20130625  |l MUB01  |h 0740 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20130626  |l MUB01  |h 0716 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20130806  |l MUB01  |h 0744 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20130925  |l MUB01  |h 1606 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20131031  |l MUB01  |h 0622 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140128  |l MUB01  |h 0840 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140205  |l MUB01  |h 0928 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140327  |l MUB01  |h 0757 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140327  |l MUB01  |h 0800 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20140328  |l MUB01  |h 1519 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140416  |l MUB01  |h 1530 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140710  |l MUB01  |h 0829 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140710  |l MUB01  |h 0836 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20150825  |l MUB01  |h 0753 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20150825  |l MUB01  |h 0806 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20150825  |l MUB01  |h 0810 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20150825  |l MUB01  |h 0932 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20150825  |l MUB01  |h 0936 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20150825  |l MUB01  |h 0945 
CAT |c 20150901  |l MUB01  |h 1432 
CAT |c 20150921  |l MUB01  |h 1353 
CAT |a HANDL  |b 02  |c 20151022  |l MUB01  |h 0710 
CAT |a HANDL  |b 02  |c 20151127  |l MUB01  |h 0808 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20151208  |l MUB01  |h 1150 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20151224  |l MUB01  |h 1130 
CAT |a PRESOVA  |b 02  |c 20160303  |l MUB01  |h 1153 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160322  |l MUB01  |h 0732 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160322  |l MUB01  |h 0745 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160322  |l MUB01  |h 0752 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160322  |l MUB01  |h 0756 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160322  |l MUB01  |h 0759 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160322  |l MUB01  |h 0803 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160322  |l MUB01  |h 0806 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160322  |l MUB01  |h 0809 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160322  |l MUB01  |h 0813 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160322  |l MUB01  |h 0817 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160322  |l MUB01  |h 1324 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160322  |l MUB01  |h 1330 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170406  |l MUB01  |h 0724 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170406  |l MUB01  |h 0728 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170406  |l MUB01  |h 0921 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170406  |l MUB01  |h 0924 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170406  |l MUB01  |h 0937 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170810  |l MUB01  |h 1142 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170810  |l MUB01  |h 1150 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170810  |l MUB01  |h 1155 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170810  |l MUB01  |h 1200 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170810  |l MUB01  |h 1204 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170810  |l MUB01  |h 1213 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20171011  |l MUB01  |h 0927 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20171011  |l MUB01  |h 0932 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20171011  |l MUB01  |h 0943 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20171011  |l MUB01  |h 1107 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20171011  |l MUB01  |h 1110 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20171011  |l MUB01  |h 1115 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20171011  |l MUB01  |h 1123 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20171011  |l MUB01  |h 1127 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20171011  |l MUB01  |h 1132 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20171011  |l MUB01  |h 1136 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20171012  |l MUB01  |h 0747 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20171012  |l MUB01  |h 0759 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20171012  |l MUB01  |h 0803 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180320  |l MUB01  |h 1310 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180320  |l MUB01  |h 1318 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180320  |l MUB01  |h 1323 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180320  |l MUB01  |h 1326 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180320  |l MUB01  |h 1329 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180320  |l MUB01  |h 1334 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180320  |l MUB01  |h 1344 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180320  |l MUB01  |h 1352 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180321  |l MUB01  |h 0736 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180322  |l MUB01  |h 0726 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180322  |l MUB01  |h 0730 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180322  |l MUB01  |h 0732 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180322  |l MUB01  |h 0739 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180322  |l MUB01  |h 0748 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180322  |l MUB01  |h 0753 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180322  |l MUB01  |h 0805 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180322  |l MUB01  |h 0942 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180322  |l MUB01  |h 0945 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180322  |l MUB01  |h 0958 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180322  |l MUB01  |h 1007 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180322  |l MUB01  |h 1016 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180322  |l MUB01  |h 1021 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180327  |l MUB01  |h 0802 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180327  |l MUB01  |h 0807 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180327  |l MUB01  |h 0810 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180327  |l MUB01  |h 0816 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180327  |l MUB01  |h 0852 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180327  |l MUB01  |h 0902 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180327  |l MUB01  |h 0906 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180327  |l MUB01  |h 0910 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180327  |l MUB01  |h 0914 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180327  |l MUB01  |h 0920 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180327  |l MUB01  |h 0932 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180328  |l MUB01  |h 1020 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180328  |l MUB01  |h 1025 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180328  |l MUB01  |h 1030 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180328  |l MUB01  |h 1038 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180403  |l MUB01  |h 0732 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180403  |l MUB01  |h 0735 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180403  |l MUB01  |h 0738 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180403  |l MUB01  |h 1603 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180403  |l MUB01  |h 1607 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180403  |l MUB01  |h 1615 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180404  |l MUB01  |h 0731 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180404  |l MUB01  |h 0734 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180404  |l MUB01  |h 0743 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180405  |l MUB01  |h 0729 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180405  |l MUB01  |h 0736 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180405  |l MUB01  |h 0738 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180405  |l MUB01  |h 0742 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180405  |l MUB01  |h 0747 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180405  |l MUB01  |h 0751 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180405  |l MUB01  |h 0756 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180405  |l MUB01  |h 0801 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180723  |l MUB01  |h 0928 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180723  |l MUB01  |h 0932 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180723  |l MUB01  |h 0938 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180723  |l MUB01  |h 0949 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180723  |l MUB01  |h 0958 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180723  |l MUB01  |h 1025 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180723  |l MUB01  |h 1112 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180723  |l MUB01  |h 1149 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180723  |l MUB01  |h 1154 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180723  |l MUB01  |h 1231 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190228  |l MUB01  |h 1102 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190305  |l MUB01  |h 0934 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190305  |l MUB01  |h 1050 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190724  |l MUB01  |h 1654 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190724  |l MUB01  |h 1700 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190724  |l MUB01  |h 1703 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190924  |l MUB01  |h 1556 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190924  |l MUB01  |h 1600 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190924  |l MUB01  |h 1611 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190924  |l MUB01  |h 1616 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190924  |l MUB01  |h 1619 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190924  |l MUB01  |h 1623 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190924  |l MUB01  |h 1626 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190924  |l MUB01  |h 1631 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190924  |l MUB01  |h 1635 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190924  |l MUB01  |h 1644 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190924  |l MUB01  |h 1701 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200315  |l MUB01  |h 0021 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200531  |l MUB01  |h 2105 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200531  |l MUB01  |h 2107 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200531  |l MUB01  |h 2110 
994 - 1 |l MUB01  |l MUB01  |m VYSPR  |1 FF  |a FF - ustredni knihovna  |2 SKLAD  |b sklad  |3 D-17949  |5 2571513369  |8 20151022  |f 71  |f Prezenční SKLAD  |p AR  |p Archiv  |r 20151022  |s dar