Pojetí společnosti u Johna Stuarta Milla - Vitulová, Alexandra (2006)
Práce je věnována významnému představiteli klasického britského pozitivismu, Johnu Stuartu Millovi. Seznamuje čtenáře s jeho pojetím společnosti a člověka, s jeho úvahami ekonomickými, politickými a etickými (utilitarismus). Upozorňuje také na Millovo nejednoznačné postavení v dějinách liberalismu.