Sbírkotvorná činnost Muzea ve Frenštátě pod Radhoštěm - Figarová, Alena, 1965- (2006)
Práce se zabývá vývojem sbírkotvorné činnosti Muzea ve Frenštátě pod Radhoštěm. Pohled na sbírky muzea je obsažen ve dvou rovinách; v první stručně charakterizuje základní sbírkový fond - jeho vznik, vývoj a členění, ve druhé se podrobněji zaměřuje na strukturu a přírůstky sbírek od roku 1990 2005 včetně toho, jak toto období politických, ekonomických a legislativních změn ovlivnilo sbírkotvornou činnost muzea