Sbírkotvorná činnost Oblastního muzea v Děčíně - Dohovičová, Kateřina (2006)
Práce se zaměřuje na činnost Oblastního muzea v Děčíně na poli tvorby sbírky a následné péče o ní. Na začátku se zabývá stručnou historií muzea, především se zaměřením na danou problematiku, poté představuje sbírku muzea a vlastní sbírkotvornou činnost posledních 15 let. Podrobněji se také věnuje otázce akvizice sbírkových předmětů a rozebírá, jaké předměty a jakým způsobem muzeum nejčastěji získává