Rozvoj kompetencí v oboru Informační studia a knihovnictví návrh Aplikačního semináře KIS - Lidmila, Jan, 1981- (2006)
Rozvoj kompetencí se v současné vzdělanostní společnosti stává základem proměny obsahu vzdelávání i důvodem k hledání nových forem výuky. Z těchto poznatků vychází návrh semestrového kurzu - Aplikačního semináře KIS určeného pro studenty oboru Informační studia a knihovnictví na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity v Brně, který má přispět k rozvoji několika vybraných odborných kompetencí definovaných Eurosměrnicí KIS.