Dánsko v období druhé světové války - Lipšaj, Marek (2006)
Tato práce se pokouší popsat situaci a vývoj dánského státu během druhé světové války. Začátek tvoří popis předválečného vývoje v letech 1929-1940, následuje popis a příčiny přepadení Dánska nacistickým Německem - Operace Weserübung. Hlavní část je věnována otázkám politického vývoje v letech 1940-1943 a od 1943 až do osvobození. Práce se také věnuje otázce odbojového hnutí - jeho vzniku a vývoje - a některým hospodářským aspektům válečného vývoje