Phraseologische Wortpaare. Ein deutsch-tschechischer Vergleich - Kvasničková, Marie (2006)
V této práci se zabývám skupinou frazeologických spojení phraseologische Wotrpaare. V teoretické části věnuji jejich morfologickému, syntaktickému a sémantickému popisu. Teoretický díl zahrnuje korpus německých frazeologismů a jejich českých překladů, které jsou podle stupně ekvivalence rozděleny do tří skupin.