Česká zahraniční rozvojová spolupráce a meziregionální spolupráce se Srbskem a Černou Horou - Veselá, Eva (2006)
Tato práce se pokouší zmapovat problematiku české zahraniční rozvojové spolupráce a meziregionální spolupráce se Srbskem a Černou Horou. Zabývá se vývojem zahraniční rozvojové spolupráce a meziregionální spolupráce a konkrétními projekty, které jsou v jejím rámci organizovány. Současně sleduje úlohu ministerstev a krajů a podrobněji rozebírá aktivity Jihomoravského kraje v dané oblasti. Seznamuje s programem rozvojové pomoci mezi Českou republikou a Srbskem a Černou Horou a jeho prioritami. Pro úplnost je doplněna přehledem historických a kulturních vztahů České republiky a Srbska a Černé Hory. Součástí práce je stručná informace o současné hospodářské, politické a ekonomické situaci v Srbsku a Černé Hoře doplněná o historii hospodářské a ekonomické spolupráce mezi oběmi zeměmi.