Vývoj vzdělávání v oboru všeobecná (zdravotní) sestra se zřetelem na postavení pedagogiky v rámci učebních plánů a osnov na středních, vyšších a vysokých školách a v postgraduálním vzdělávání v Brně - Oplatková, Pavla (2006)
Bibliografický záznam Oplatková, P. Vývoj vzdělávání v oboru všeobecná (zdravotní) sestra se zřetelem na postavení pedagogiky v rámci učebních plánů a osnov na středních, vyšších a vysokých školách a v postgraduálním vzdělávání v Brně. Brno: Masarykova univerzita, Filozofická fakulta, Ústav pedagogických věd, 2006. 78 s. Vedoucí diplomové práce Mgr. Jiří Zounek, PhD. Anotace Diplomová práce Vývoj vzdělávaní v oboru všeobecná (zdravotní) sestra se zřetelem na postavení předmětu pedagogika v rámci učebních plánů a osnov na středních, vyšších a vysokých školách a v postgraduálním vzdělávání v Brně zahrnuje historii vývoje vzdělávání všeobecných sester (dříve diplomovaných ošetřovatelek a zdravotních sester) od konce 19. století až po současnost. Zvláštní pozornost je věnována předmětu pedagogika a předmětům souvisejícím s vědním oborem pedagogika. Je sledováno zahrnutí předmětů do učebních plánů a osnov, jejich hodinová dotace a obsah. Vzdělávání v oboru ošetřovatelství i postavení .