Vznik a vývoj expozic na hradě Lipnice - Slavíková, Eva (2006)
Práce se zabývá vznikem a vývojem expozic na hradě Lipnice nad Sázavou. Sleduje v časové posloupnosti využití jednotlivých prostor hradu k muzejním účelům, ale také vliv různých osobností i politických událostí na vývoj těchto expozic. Téma je zpracováno od konce 19. století do současnosti