Grantová politika muzeí - Papáčková, Dana (2006)
Práce se zabývá využitím grantů jako dalšího zdroje financování muzeí a galerií. V kapitolách jsou popsány možnosti, které muzea a galerie mají, když chtějí žádat o grant (Ministerstvo kultury, kraje, města, Grantová agentura ČR, Český fond kultury, české i mezinárodní nadace a fondy, EU). Součástí práce je výzkum, který byl proveden prostřednictvím dotazníků v českých muzeích a zabývá se využití možnosti čerpání finančních prostředků pomocí grantů