Analýza vlivů z oblasti rockové a jazzové hudby působících na dílo Billyho Joela nástin analýzy studiových alb z let 1971-1993 - Libicher, Antonín (2006)
Tato práce si dala za cíl zmapovat dílo a osobnost Billyho Joela, amerického písničkáře spojujícího ve svém díle rozmanité hudební styly. Soustředila se na analýzu vlivů hlavně z oblasti jazzu a rocku v první části, a ve druhé jsem učinil nástin analýzy jeho studiových alb z let 1971-1993, z hlediska harmonického, interpretačního a instrumentačního. Přiloženo je i CD se jmenovanou diskografií ve formátu mp3.