Postavení polské národnostní menšinyv právním řádu ČR - Kufa, Robert (2006)
Diplomová práce se snaží zachytit aktuální právní stav, v němž se polská národnostní menšina nalézá, a to nejprve na základě obecných úvah k problematice národnostních menšin, které se postupně zaměřují na definiční problémy a mezinárodní závazky ČR v této otázce. Hisotrie přípravy Listiny základních práv a svobod a rozbor jednotlivých základních práv a svobod pak představují výchozí rámec k závěrečnému a stěžejnímu bodu mé práce - uplatňování základních práv a svobod z hlediska polské národnostní menšiny. Práce je doplněna širokým poznámkovým aparátem a seznamem pramenů a literatury (vesměs polské a české provenience).