Předmět občanskoprávních vztahů - Chalupa, Pavel (2006)
Téma diplomové práce se zabývá předmětem občanskoprávních vztahů, tak jak to vyplývá z § 118 Občanského zákoníku. Rovněž se v této práci zabývám historickým vývojem a úpravou de lege ferenda. Zvláštní pozornost je pak věnována "věci" jako předmětu občanskoprávního vztahu.