Autonomie vůle v dědickém právu v ČR a Německu - Rajsigl, David (2006)
Tato diplomova prace se zabyva principem autonomie vule v dedickem pravu v CR a Nemecku. V jednotlivych kapitolach jsou rozebrany konkretni projevy teto zasady na strane zustavitele a dedice. V zaveru prace je zpracovan exkurs do ceske upravy autonomie vule v dedickem pravu de lege ferenda.