Vývoj hypokoristik na Jihlavsku na konci 20. století - Švecová, Lenka (2005)
Hlavním cílem této bakalářské práce je vysledovat, zda došlo v průběhu dvou generací k vývojovému pohybu v oblasti hypokoristik na Jihlavsku. V práci budu vycházet z vlastního materiálu hypokoristik, který jsem získala dotazníkovou metodou. Všechna zjištěná hypokoristika podrobuji slovotvorné analýze a přitom přihlížím k případným shodám nebo rozdílům v rámci obou generací.