Odpovědnost zaměstnavatele za škodu - Hasonová, Kateřina (2006)
Diplomová práce je koncepčně rozdělena do sedmi kapitol. První kapitola popisuje krátkým teoretickým exkursem charakteristické rysy odpovědnostních vztahů.. Následně tato kapitola plynule navazuje na základní výklad o odpovědnosti v pracovním právu, jejích charakteristických rysech, základních druzích a funkcích pracovněprávní odpovědnosti. S ohledem na vysoké nebezpečí vzniku škod, které s sebou přináší plnění pracovních úkolů vyplývajících z pracovněprávních vztahů je druhá kapitola věnována významu prevenčních povinností zaměstnavatele. Třetí kapitola se zabývá popisem skutkové podstaty pracovněprávní odpovědnosti zaměstnavatele za škodu.