Státní sociální podpora jako součást sociálního zabezpečení - Holubová, Klára (2006)
Tato diplomová práce se snaží vymezit státní sociální podporu jako soucást sociálního zabezpecení, a to především z pohledu vývoje zákona o státní sociální podpore. Pro ozrejmení nekterých stežejních pojmu, se kterými zákon o státní sociální podpore pracuje, se podrobneji venuje rozboru a vývoji jednotlivých dávek. Nejprve dávek poskytovaných v závislosti na výši príjmu, tedy prídavku na díte, sociálnímu píplatku a príspevku na bydlení. Následne je pozornost venována ostatním dávkám, mezi než patrí rodicovský príspevek, príspevek na školní pomucky, ctyri dávky pestounské péce jako príspevek na úhradu potreb dítete, odmena pestouna, prispevek pri prevzetí dítete a príspevek na zakoupení motorového vozidla, dále pak príspevek na péci o díte v zarízení pro deti vyžadující okamžitou pomoc, porodné a pohrebné.