K filosofickým základům právní teorie - Čupelová, Kateřina; Zouhar, Jan, 1949-; Masarykova univerzita. Katedra filozofie (2006)
Diplomová práce se zaměřuje na některé vybrané otázky právní filosofie. Zabývá se především přirozenoprávním směrem a právním pozitivismem jako základními proudy právního myšlení. Důraz je poté kladen na myšlenkové základy brněnské normativní právní teorie a na osobnost jejího zakladatele Františka Weyra.
Diploma thesis points to some selected questions of the philosophy of law. It principally deals with both natural- and positive-law theories as basic trends of law thinking. Main emphasis is put on essential ideas of the Normative law theory of Brno and on the personality of its founder Frantisek Weyr.
Vedoucí práce: Jan Zouhar.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Filozofická fakulta, 2006.
Keywords: Weyr, František, -- 1879-1951; právní filozofie; philosophy of law; diplomové práce; master's theses