K filosofickým základům právní teorie - Čupelová, Kateřina (2006)
Diplomová práce se zaměřuje na některé vybrané otázky právní filosofie. Zabývá se především přirozenoprávním směrem a právním pozitivismem jako základními proudy právního myšlení. Důraz je poté kladen na myšlenkové základy brněnské normativní právní teorie a na osobnost jejího zakladatele Františka Weyra.