Vklady do základního kapitálu kapitálových obchodních společností - Hora, Radek (2006)
Ve své bakalářské práci jsem se rozhodl vysvětlit základní pojmy, postupy a pravidla související se základním kapitálem kapitálových obchodních společností a vklady do základního kapitálu. Většinu kapitol jsem se rozhodl členit tak, že v úvodu je uvedena obecná úprava vztahující se na obě kapitálové obchodní společnosti a v dalších částech je popsána odlišná úprava příslušné problematiky pro společnost s ručením omezeným a následně pro akciovou společnost.