Zánik společnického vztahu ve společnostech s ručením omezeným - Kolářová, Monika (2006)
Tato práce analyzuje způsoby zániku společnického vztahu společníka ve společnosti s ručením omezeným. Hlavním cílem této práce je charakteristika jednotlivých způsobů společnického vztahu a identifikace možných problémů spojených s aplikací ustanovení zákona upravujících tyto způsoby. V úvodní kapitole je vymezen pojem společníka společnosti s ručením omezeným, jeho práva a povinnosti. Dále jsou zde uvedeny způsoby vzniku a zániku účasti společníka ve společnosti s ručením omezeným. Následující kapitola je věnována jednotlivým způsobům zániku společnického vztahu.