Smlouvy obstaravatelské v obchodním právu (mandátní, komisionářská a o kontrolní činnosti) - Grossmannová, Hana (2006)
Ve své bakalářské práci jsem provedla rozbor problematiky mandátní a komisionářské smlouvy a smlouvy o kontrolní činnosti právně upravených v obchodním zákoníku. Řešení je přitom provedeno také i vzhledem k prvorepublikové právní úpravě platné na našem území. Některé aspekty zmíněných smluv jsem se pokusila ukázat na konkrétních případech z judikatury. Rovněž byly nastíněny některé návrhy na případnou možnou změnu platných ustanovení v dané oblasti. Zde jsem se zaměřila především na odstranění přetrvávajícího právního dualismu v obchodním právu.