Náležitosti směnky cizí - Hejčová, Romana (2006)
Předmětem diplomové práce Náležitosti směnky cizí je analýza institutu směnky a zejména jejích podstatných náležitostí v zákonném pořadí. V první části se práce zabývá historickým vývojem směnek obecně, jejich právní úpravy a současnou právní úpravou těchto cenných papírů. Druhá část se věnuje možným podobám směnky. Ve třetí části se nalézá popis jednotlivých druhů směnky a ve čtvrté, závěrečné části analyzuji jednotlivé náležitosti směnek cizích.