Proces udělování státního občanství - Hoplíčková, Dagmar (2006)
Úkolem této práce bylo vymezit pojem státního občanství, přičemž se neměl opomenout jeho mezinárodně právní rozměr. Práce se měla zabývat jednotlivými způsoby nabývání s důrazem na správní řízení o udělení státního občanství a faktické uplatňování jednotlivých institutů a současně se měla pokusit vystihnout základní problematické body, eventuálně navrhnout odpovídající řešení.