Mezinárodní kompenzační obchody - právní a ekonomické aspekty - Vymazal, Ondřej (2006)
Tato bakalářská práce představuje kompenzační obchody jako způsob obchodování v mezinárodním obchodu. Práce popisuje kompenzační obchody obecně, tak také popisuje jednotlivé typy těchto obchodů. Dále rozebírá ekonomické aspekty a právní konstrukci kompenzačních obchodů.