Právní a ekonomické aspekty faktoringové operace - Žáková Talpová, Sylva, 1983- (2006)
Tato bakalářská práce představuje faktoring jako jednu z možných forem financování mezinárodního obchodu. Práce popisuje faktoring obecně jako formu financování. V mezinárodním měřítku pak rozebírá jeho ekonomické aspekty, tj. cenu faktoringu a faktoringové společnosti, a dále právní faktory, tedy postup pohledávek včetně a faktoringovou smlouvu včetně právní úpravy.