Vliv Světové obchodní organizace na mezinárodní obchod - Jaroš, Jiří (2006)
Práce je věnována popisu problematiky liberalizace mezinárodního obchodu. První část práce popisuje vznik, vývoj a jednotlivá kola jednání GATT. Jednotlivé subkapitoly blíže popisují významné závěry jednání a věnují se dopadu na mezinárodní obchod. Druhá část práce přibližuje vznik, vývoj a způsob práce Světové obchodní organizace (WTO). Jednotivé subkapitoly jsou opět věnovány popisu organizace, důležitým závěrům jednání a jejich vlivu na mezinárodní obchod.