Daňové podvody, jejich vyhledávání, dokazování v daňovém řízení a komparace s trestním právem v oblasti zjišťování a stíhání - Buchta, Jiří; Pařízková, Ivana, 1963-; Masarykova univerzita. Katedra správní vědy, správního práva a finančního práva (2006)
Práce se zabývá kvalifikovaným posouzením jednání daňových subjektů z hlediska komparace s trestním právem, které ovlivňuje zejména plnění oznamovací povinnosti správce daně. Toto posouzeni prohlubuje znalosti v oblasti finančního a daňového práva, orgánů činných v trestním řízení, což má za následek odstranění nedostatků při posuzování znaků skutkové podstaty trestného činu zkrácení daní, poplatků a podobné povinné platby.
Tax Fraud, its search, claiming in the Tax system and comparison with Criminal Law in the region of identification and prosecution Tax fraud is one of the most common criminal offences causing great financial damage to the State. According to the second special part of the Criminal Law, legislation relating to tax fraud is the most frequently represented group of the economic criminal acts. Nearly every inhabitant and all corporations are subject to tax and associated duties. This paper is a qualified assessment of the activities of tax subjects.
Vedoucí práce: Ivana Pařízková.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2006.
Keywords: daňové řízení; daňové úniky; tax evasion; tax procedure; bakalářské práce