Leasing, smlouva o koupi najaté věci - Chomátová, Alena (2006)
Tato bakalářská práce pojednává o leasingovém financování. V úvodu práce je pojednáno o podstatě leasingu, jeho historickém vývoji a současném stavu leasingového financování na českém trhu. Další kapitola rozebírá rozdíly mezi leasingem, koupí za hotové a koupí na úvěr. Dále se tato práce zaměřuje na právní rozbor leasingové smlouvy a obchodních podmínek. Leasingu začaly využívat velké společnosti, malé a střední podniky i drobní podnikatelé a spotřebitelé. Leasingový sektor se stal jedním z dynamických a poměrně stabilních součástí našeho finančního trhu.