Stavební řízení - Sabolovič, Mojmír, 1978- (2006)
Tématem předkládané práce je problematika stavebního řízení jako zvláštního správního řízení v režimu stavebního zákona. Správní řízení v režimu stavebního zákona tvoří významnou součást oblasti veřejného stavebního práva, které je základem pro zajištění dohledu státu nad stavební činností prostřednictvím výkonu veřejné správy na úseku stavebnictví. Úkolem veřejné správy na stavebním úseku je řešit multidisciplinární problematiku společenských zájmů. Na poli stavebního práva lze systémově rozlišit dvě základní oblasti. Tradičně se vymezuje stavební právo soukromé, týkající se staveb a stavební činnosti, které jsou předmětem zájmu především práva občanského a obchodního.