Vinařství z pohledu práva - Fila, Jiří (2006)
Práce se zabývá právní úpravou specifické oblasti zemědělské výroby, kterou je vinohradnictví a vinařství. Snaží se v rozumné míře postihnout ucelené množství práv a povinností, které je dáno subjektům nejen v rámci tuzemských předpisů, ale i z pohledu právních předpisů EU vycházejících z principu společné organizace trhu s vínem.