Vklad jako forma zápisu do katastru nemovitostí - Antušková, Lenka (2006)
Vkladové řízení probíhá u věcně a místně příslušných katastrálních úřadů (pracovišť), při kterém dochází k posouzení zákonem stanovených skutečností a listin a to ke dni podání návrhu na vklad. Práva která se zapisují jsou dána zákonem a zapisují se k nemovitostem, bytům a nebytovým prostorům.