Nakládání s geneticky modifikovanými organismy a genetickými produkty - Friedlová, Kateřina (2006)
V úvodní části diplomové práce je rozebrán historický vývoj vzniku geneticky modifikovaných organismů a právní úpravy s nimi spojené. V následujících kapitolách je vypracován stručný přehled právní úpravy, dotýkající se oblasti geneticky modifikovaných organismů a to nejen vnitrostátní právní úpravy, ale i předpisů Evropského společenství a mezinárodního práva. Stěžejní část je rozbor zákona č. 78/2004 Sb., o nakládání s geneticky modifikovanými organismy a produkty a jeho srovnání s předcházející úpravou. V další části autor rozebírá otázku koexistence zemědělství využívající geneticky modifikované organismy s konvenčním a ekologickým typem zemědělství.