Vývoj evidence nemovitostí na území České republiky - Němcová, Jana (2006)
Katastr nemovitostí navazuje na dlouhou tradici majetkových soupisů a pozemkových evidencí na území České republiky, jejíž kořeny sahají až do 14. století. Zároveň představuje moderní informační systém státní správy, obsahující data o nemovitostech z celého území státu.