Prvotní zásah orgánu Policie České republiky na místě činu a jeho oprávnění s tím související - Blažej, Pavel; Fryšták, Marek, 1974-; Masarykova univerzita. Katedra trestního práva (2006)
Obsahem práce je souhrn úkonů, které provádí orgán Policie ČR při prvotním zásahu na místě činu a jejich rozbor a také souhrn a rozbor oprávnění, kterými je orgán Policie ČR v souvislosti s těmito úkony vybaven. Prvotní zásah na místě činu je v praxi orgánů činných v trestním řízení stále podceňován. Důvodem je zřejmě jednak podceňování samotného významu prvotního zásahu, ale také neznalost postupů a práce při prvotním zásahu na místě činu u začínajících policistů. Prvotní zásah provedený na místě činu je výchozím bodem k objasnění vyšetřované události.
The Thesis deals with an analysis of individual acts connected with the primary intervention of the Police of the Czech Republic at a locus delicti as well as analysis of competences the primary intervention bodies are provided. The individual acts connected with the primary intervention at a locus delicti do not necessarily be always exactly the same as described in the Thesis. They may differ case to case and are influenced by the situation at the locus delicti. In practice there are typically numerous negative factors and obstacles to make the primary intervention more complicated.
Vedoucí práce: Marek Fryšták.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2006.
Keywords: policejní vyšetřování; policie; police enquiry; police; bakalářské práce