Oceňování nemovitostí - Vaněrek, Pavel, 1978- (2006)
Diplomová práce se zabývá právními aspekty oceňování nemovitostí. Samotná práce je členěna do dílčích kapitol, které se vztahují k vymezení základních pojmů s tématem souvisejících, výčtu a charakteristice metod používaných k oceňování nemovitostí. Jedná se o nákladové ocenění staveb, ocenění nemovitostí výnosovým způsobem, ocenění nemovitostí porovnávacím způsobem a ocenění nemovitostí cenou obvyklou. Samostatnou kapitolu tvoří problematika oceňování pozemků. Závěrečná subkapitola se vztahuje k oceňování nemovitostí podle současných právních předpisů a to zejména vybraných druhů staveb, pozemků a ke zjišťování hodnoty dílčích determinant věcných břemen a ekonomického nájemného.