Typické platební prostředky v mezinárodním obchodě - Zvěřina, Jan (2006)
Práce popisuje typické platební prostředky v mezinárodním obchodě. Jedná se o platbu hotovostní, hladký plat, dokumentární platby (inkaso a akreditiv) a platbu směnkou. Práce obsahuje též pojednání o platebních zárukách (zejména o bankovní záruce). Cílem práce je na základě poznatků obsažených v práci, provést komparaci zmíněných platebních prostředku v závislosti na zvolených kritériích, jimiž jsou finanční náročnost, časová náročnost, administrativní náročnost, náročnost na právní povědomí o použitém platebním prostředku a rizikovost platebního prostředku s ohledem na jeho realizaci.