Dokumenty v mezinárodním obchodním styku - popis a typologie - Kadlec, Dušan (2006)
Jako svou bakalářskou práci jsem si vybral Dokumenty v mezinárodním obchodním styku - jejich popis a typologie.Mým hlavním úkolem je popsat nejdůležitější dokumenty v mezinárodním obchodním styku.Proto v tomto dokumentu najdete všeobecný přehled používaných dokumentů jak pro celní a daňové účely, zde bych rád zmínil například obchodní fakturu, celní fakturu, balící nebo vážní list. Velmi důležitými dokumenty jsou dodací dokumenty a konosamenty a v neposlední řadě v mé práci naleznete popis platebních a zajišťovacích dokumentů, jako třeba dokumentární akreditiv, směnka, bankovní záruka, dokumentární inkaso.