Veřejná správa a svobodný přístup k informacím - Ambrozová, Kateřina (2006)
Poskytování informací podléhá zákonu č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím a poskytování informací z oblasti životního prostředí zákonu č. 123/1998 Sb., o právu na informace o životním prostředí. Právní úprava ochrany osobních údajů vyplývá ze zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, která vycházela z obecných principů daných Listinou základních práv a svobod.