Tvorba studijně-výstavní sbírky padesáti rostlinných druhů Evropy zalitých v čiré polyesterové pryskyřici - Kamenská, Martina (2006)
Diplomová práce s názvem Tvorba studijně-výstavní sbírky 50ti rostlinných druhů Evropy zalitých v čiré syntetické pryskyřici se skládá ze tří celků. První se věnuje vegetaci Evropy formou stručného přehledu deseti vegetačně-geografických oblastí Evropy, které tvoří hlavní rámec předkládané sbírky. Druhá část popisuje metodiku zalévání trojrozměrně usušených rostlin do čiré syntetické pryskyřice Polylite 32032-00. Ve třetí části autorka mapuje téma správy sbírky coby její kurátorka. Vzniklá sbírka bude prezentována formou roční putovní výstavy s názvem Evropská květinová unie, včetně jednoho zastavení v Bruselu, centru EU