Ateismus u mladohegelovců a Friedricha Nietzscheho - Vinklerová, Diana (2006)
Diplomová práce Ateismus u mladohegelovců a Friedricha Nietzscheho se zabývá podobou ateistického filosofického myšlení v Německu ve druhé polovině devatenáctého století. Soustředí se na filosofy Ludwiga Feuerbacha a Friedricha Nietzscheho, ptá se na možnou návaznost Nietzscheho díla na Feuerbachovu sensualistickou antropologii. Reflektuje proměny protestantské teologie, zájem o historickou kritiku biblických spisů, a vliv jejích stanovisek na pozdější ateisty