Industriální dědictví Ostravy - Kutačová, Petra (2006)
Práce se v úvodu zabývá současnou situací v ochraně průmyslového dědictví v celém světě. Následují problematické body v řešení ochrany industriálních památek v České republice. Hlavní část práce je věnována konkrétním možnostem řešení realizace průmyslových areálů, či jednotlivých objektů na Ostravsku, s pohledem na historické pozadí a jeho ochranu