INTRASTAT CZ - systém sledování oběhu zboží mezi členskými státy pro účely vypořádání daní - Antoš, Libor (2006)
Bakalářská práce je vypracovaná na téma INTRASTAT CZ - systém sledování oběhu zboží mezi členskými státy. Po stručném úvodu bakalářské práce jsou v druhé části vysvětleny základní principy vnitřního trhu Evropské unie. V třetí části je charakterizována daňová harmonizace s jejími výhodami a nevýhodami. Čtvrtá část se věnuje mezinárodnímu obchodu. Jsou vysvětleny základní pojmy, jako je celní unie, oblast volného obchodu, volný pohyb zboží a EUROSTAT. Pátá část, svým obsahem nejrozsáhlejší, se věnuje problematice INTRASTATU.