Příčiny schodku státního rozpočtu ČR (ekonomické a právní souvislosti) - Jirounek, Štěpán (2006)
Tato práce je zaměřena na podrobné vysvětlení nejdůležitějších pojmů, které jsou spojené s touto problematikou, především samotný pojem rozpočtového deficitu a objasnění příčiny jeho vzniku.