Směnka a bankovní záruka v zahraničním obchodě - Babinec, David; Blažek, Jiří, 1947-2024; Masarykova univerzita. Katedra národního hospodářství (2006)
Tato diplomová práce se zabývá platebními instrumenty, kdy podrobný rozbor je věnován směnce a bankovní záruce. V úvodu práce je podán přehled možných rizik souvisejících s placením.
The graduation theses deals with means of payment, especially with bill of exchange and bank guarantee. At first it deals with a question called solvent liability. It describes the origins, present of both means of payment and furthermore compares advantages and disadvantages of them.
Vedoucí práce: Jiří Blažek.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2006.
Keywords: bankovní záruky; směnky; zahraniční obchod; bank guarantee; bills of exchange; foreign trade; diplomové práce