Plánování marketingové strategie firmy - Kachyňa, Oldřich; Blažek, Jiří, 1947-2024; Masarykova univerzita. Katedra národního hospodářství (2006)
Marketing je proces plánování a naplňování koncepce, hodnocení, propagace a distribuce myšlenek, výrobků a služeb, který směřuje ( jako celek) vůči realizaci výměny výrobků, uspokojení potřeb jednotlivců a organizací. Marketing zahrnuje veškeré aktivity spojené s identifikací konkrétních potřeb a požadavků cílové skupiny zákazníků, cílového trhu a poté uspokojování těchto potřeb lépe, než to dělají konkurenti. Tento proces zahrnuje výzkum trhu skupiny zákazníků, analyzování jejich potřeb a poté dělání strategických rozhodnutí o designu produktu, ceně, propagaci a distribuci.Existuje značné množství nástrojů k analyzování trhu. Nejznámnějším z nich je analýza SWOT.
Marketing is a process of planning and of implementation of the concept, evaluation, promotion, and distribution of ideas which is as a whole headed to the exchange of goods, satisfaction of needs of individuals and organizationsA successfull marketing requires the understanding of the customer's needs, demands, and interests. Marketing planning is a process of first evaluating the internal and external resources the company has got available. Planning gives company a framework, inside which it can operate. The purpose of a good marketing plan is to detect strengths and opportunities the companies can use to its advantage.Marketing plan can be a part of a business plan.
Vedoucí práce: Jiří Blažek.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2006.
Keywords: marketing; strategický marketing; marketing; strategic marketing; diplomové práce